Goede start

Nieuws

Ik wens iedereen een jaar met meer vrede en vrolijkheid. Wat betreft boeken zetten we de zon aan dit jaar! Mijn tekeningenserie ‘Ik zet de zon aan’ heeft eindelijk een dichter en een uitgever gevonden. En er is meer…

Mijn papa is een...

‘Mijn papa is een…’ verschijnt voorjaar 2017 bij De vier windstreken

Mijn papa is een…

Zeer binnenkort gaat mijn nieuwste prentenboek ‘Mijn papa is een…’ naar de drukker. Mijn eigen kinderen en vriend stonden model voor dit boek, waarin papa zijn kinderen meeneemt op avontuur. Wat thuis begint eindigt steeds in een fantastische belevenis. Ik heb er lang aan gewerkt en vond het heel leuk maar ook best moeilijk om je geliefden te tekenen. Kijk hier voor een sneakpreview.

Het verschijnt in februari en wordt uitgegeven door de Vier Windstreken.

tijger-klein

‘Ik denk mezelf een tijger’, verschijnt zomer 2017 bij Clavis met gedichten van Mieke van Hooft

Ik zet de zon aan

Degenen die mij al een tijdje volgen weten dat ik al heel lang bezig ben met een serie tekeningen geïnspireerd op de belevingswereld van mijn dochter. Afgelopen zomer deed ik mee aan de Keycolours  illustratiewedstrijd i.s.m. uitgeverij Clavis () en zat tot mijn verrassing bij de laatste 7! Ik werd geen nummer 1, maar won toch de mooiste prijs: de uitgever stelde voor om Mieke van Hooft te vragen om gedichten te maken bij mijn illustraties. Zomer 2017 is het eindelijk zover: ‘Ik zet de zon aan’ wordt een boek. Het krijgt overigens een andere titel, die de lading beter dekt: ‘Ik denk mezelf een tijger’ WROAAARRR 🙂

nieuwjaarskaart_klein

Proefillustratie Monstermoe

Monstermoe

En er is meer… Ik ga ook een boek maken over monsters! Na het emotionele van het tekenen van mijn eigen kinderen en het serieuze onderwerp van ‘Oma’s hoofd is versleten’ lijkt het me heerlijk om me op iets vrolijks als monsters te storten. Het verschijnt einde van de zomer zodat het op tijd in de winkels ligt voor de Kinderboekenweek.

experimenteerdag2

Cursusaanbod

De najaarscursus zit vol! Je kunt je opgeven voor de wachtlijst of voor de basiscursus begin 2018. Deze start op dinsdag 9 januari 2018. 

Wil je zelf ook graag leren illustreren? Kom een cursus bij me doen! Onder het kopje cursussen staat een uitgebreide beschrijving van het cursusaanbod. Hieronder een overzicht en update:

Adres studio in A-lab:

Overhoeksplein 2

1031 WS Amsterdam

Kijk hier voor de route: http://www.a-lab.nl/contact

Basiscursus kinderboekillustratie

De volgende cursus staat gepland op dinsdag 19 september 2017 van 19.30 – 22.00. De cursus duurt 10 weken en de belangrijkste basisbeginselen van het (kinderboek) illustreren komen aan bod.

Nieuw! Inloopatelier

Het komt regelmatig voor dat mensen na het volgen van een cursus graag door willen. Met hun boek, met tekenen, met bij elkaar komen. Naast de basiscursus kun je ook meedoen met het inloopatelier. Je werkt in de studio aan je eigen project of je krijgt een opdracht over een onderwerp waar je graag iets van wil leren, en ik sta tot je beschikking voor feedback.

Je koopt een strippenkaart van 10 lessen die je van dinsdag 2 mei tot 25 juli kunt inzetten.

Nieuw! Mini-cursus prentenboek maken

Deze 2-daagse mini-cursus is voor mensen die schrijven én tekenen. Je leert over de basisbeginselen van het prentenboek-verhaal en we bespreken alle verhalen. Ook ga je illustreren. Je krijgt hand-outs met achtergrondinformatie en we gaan aan de slag met verschillende materialen en technieken. Je kunt ook meedoen als duo of met het verhaal van iemand anders. Eerstvolgende minicursus: 7 en -15 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00

groetjes en geniet van de lente,

Marieke van Ditshuizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s