Fijne zomer!

Ik zet de zon aan

Gedichten: Mieke van HooftClavis

Eindelijk was het dan zover… begin juli kon ik “Ik denk mezelf een tijger” aan mijn dochter overhandigen, de inspiratiebron voor de tekeningen. 15 juli was de gezellige boekpresentatie in De Amsterdamse boekhandel. Lees hier meer over het ontstaan van het boek.

En, zoals je kunt zien zijn er zelfs t-shirts van gemaakt! Wil jij jezelf ook een tijger fantaseren met zo’n mooi shirt? Stuur een mailtje naar: post@mariekevanditshuizen.nl als je een t-shirt (15,00) of een t-shirt + boek wilt (25,- ex verzendkosten). Ze zijn gemaakt van lekker zacht en soepel vallend biologisch katoen en de prent is gezeefdrukt bij Superette. De maten zijn: (leeftijd) 3/4, 5/6, 7/8 en S/M/L.

 

 

Geslaagd! 

19237964_10154534783626502_3475972459980823605_o

Het afgelopen schooljaar heb ik de post-HBO opleiding Beroepskunstenaars in de klas (BIK) gedaan en eind mei kregen mijn klasgenoten en ik onze diploma’s. Het was zo inspirerend en leuk om weer ‘naar school’ te gaan, nieuwe mensen te leren kennen en iets nieuws te leren. Nu kan ik aan de slag om kunsteducatie op scholen te geven.

Wil je me boeken voor één- of een serie kunstlessen? Klik hier voor meer informatie en een impressie van de mogelijkheden, of stuur me een mail om te overleggen:

post@mariekevanditshuizen.nl 

Coming up!

 

CV_9789044830385.indd

Stel je voor… je wilt lekker gaan slapen maar er blijken tóch monsters onder je bed te liggen! Dappere Kaatje probeert de monsters te verjagen. Ze wil zo graag slapen. Zou het haar lukken? Vanaf augustus te lezen in het zelf geschreven en getekende Monstermoe, dat verschijnt bij Clavis. Kijk hier voor een sneakpreview.

Tijdens de kinderboekenweek 2017 heb ik verschillende programma’s in de aanbieding rond het thema ‘Griezelen’. School- en bibliotheekbezoeken kunt u boeken via de Schrijverscentrale (voorheen SSS). Het begint al lekker vol te lopen, dus wees er op tijd bij!

 

Een nieuwe serie: Watervlinders 

Watervlinders

 

Met veel plezier (en gespetter) heb ik de illustraties gemaakt voor de nieuwe serie ‘Watervlinders’ van Ellen Stoop. Het eerste deel verschijnt in augustus bij uitgeverij Holland. Het is mijn eerste boek bij deze uitgever en ook mijn eerste 8+ boek. Dat smaakt naar meer! En dat komt goed uit, want er zijn maar liefst vier delen gepland.

 

 

 

 

Eerder dit jaar verschenen: 

Mijn papa is een_Cvr.indd

 

Uit de recensies:

“Dit prentenboek is er in geslaagd om helemaal vanuit de beleving van een kind het verhaal te vertellen. Het zal het jonge kind zeker aanspreken. Zoals al eerder aangegeven is het boek op rijm geschreven. Ideaal om de kinderen kennis te laten maken het ritme van rijmen, zinnen af te laten maken en wie weet wel een nieuwe rijm zin toe te voegen aan het verhaal.” https://klasvanjuflinda.nl/recensies/prentenboeken/19557/review-papa-is/

“Heerlijk boek dat je met een brede glimlach dichtslaat”. http://www.leestafel.info/marieke-van-ditshuizen

Kijk hier voor een leuk filmpje van de voorleeshoek over “Mijn papa is een…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s