Een kleurrijk 2019!

Caicaibalao_2_vs2_klein

Qua werk eindigt het oude- én begint het nieuwe jaar heel fijn: ik heb subsidie gekregen van het stimuleringsfonds creatieve industrie om een heel bijzonder project op te starten. Ik wil er nog niet teveel over kwijt, behalve dat het over muziek gaat en dat ik ga samenwerken met Aslan Muziekcentrum. Dit project wil ik heel graag doen om verschillende redenen. Omdat muziek verbindt. En meer verbinding is iets wat we goed kunnen gebruiken in deze tijd. Daarnaast willen we mensen aanmoedigen met hun kinderen te zingen, omdat je daar zo vrolijk van wordt en omdat het goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Een enorm rijk project op verschillende fronten waar ik heel veel zin in heb! Later meer hierover.

Terugblik 2018

Cover The tiger in me

De tijger in mij

Dit jaar begon ook met een mooi eigen project: ‘De tijger in mij’, een zelfgeschreven prentenboek geïnspireerd op mijn zoontje, die af en toe nét een kleine tijger is. Lees hier meer over het boek. het boek verscheen in juni bij Clavis  en is inmiddels ook in het Deens verschenen.

 

 

Watervlinders

In de zomer verscheen deel twee van de Watervinders bij uitgeverij Holland, geschreven door Ellen Stoop: Snoek op schoonspringen. Het boek werd heel feestelijk gepresenteerd tijdens het WK schoonspringen in Amsterdam.
Lees hier een paar mooie recensies!

 

Luchtballonnen

Ook heb ik gewerkt aan een prentenboek dat pas met Pasen 2019 verschijnt bij Kwintessens. Ik kan er nu nog niet teveel over zeggen. Maar hier is een kleine sneakpeak. Een erg leuk verhaal over een jongen die gek is op luchtballonnen. De poes was de kers op de taart om te tekenen. Het is geschreven door Erik Idema.

Winkelwagentje

Detail spread nieuw boek, verschijnt voorjaar 2019

 

Macy en Hippo

Omslag macy_hippoHet laatste concrete project dat ik heb gedaan was een voorlichtingsboek over diabetes. Een heruitgave van Macy en Hippo. Begeleid en geproduceerd door van Halewyck in samenwerking met de KU Leuven.

 

 

 

Cursussen

Ook in 2018 heb ik weer met veel plezier 3 avondcursussen gegeven en ze zaten opnieuw  allemaal vol. Ik ben blij dat ik zoveel mensen over mijn mooie vak mag vertellen en mag inspireren om het zelf te gaan doen.

De cursus voor januari zit vol, maar in april is nog plek. Hier vind je meer informatie over de avondcursus. Stuur me een mail voor het volledige lesprogramma of om je direct in te schrijven. Op mijn site staat regelmatig nieuws en updates.

De laatste periode van het jaar heb ik gebruikt om subsidie aan te vragen en vrij werk te maken. En daar ga ik nú mee verder :-). Keep you posted!

Nogmaals, een kleurrijk nieuwjaar gewenst en tot ziens in 2019!

PotloodjeMarieke van Ditshuizen

post@mariekevanditshuizen.nl

http://www.mariekevanditshuizen.nl

+31 6 17510657

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s