Prentenboeken

 

Ik+denk+mezelf+een+tijger

“Ik denk mezelf wat ik wil, ik denk mezelf een tijger. Die zachtjes in jouw billen bijt en poepjes doet op het tapijt. Die keihard door de kamer holt. Die languit door de modder rolt. Die op jouw schoot springt met een grauw: WWRAUW! En dan zeg ik met mijn liefste stem: ‘Ik hou heel veel van jou.”

Marieke van Ditshuizen maakte tekeningen rond opvallende uitspraken van haar dochter, en Mieke van Hooft schreef vervolgens gedichten bij die afbeeldingen. Een ode aan de verbeelding. Een unieke samenwerking en een unieke dichtbundel voor dromers vanaf 5 jaar.

Juni 2017 verscheen ‚Ik denk mezelf een tijger’ met gedichten van Mieke van Hooft. Dit is een heel bijzonder boek voor me, omdat de tekeningen zijn geïnspireerd op de belevingswereld en uitspraken van mijn dochter. Al tekenend volgde ik haar op haar ontdekkingsreis door de wereld. Mieke maakte er geweldige gedichten bij die de prenten prachtig aanvullen. En uitgeverij Clavis maakte er een heel mooi boek van dat nu overal verkrijgbaar is.

Uit de recensies:

“Elk gedichtje is opgenomen in een, over twee pagina’s verdeelde, prachtige, sfeervolle afbeelding in warme, heldere tinten. Illustraties en tekst zijn buitengewoon goed op elkaar afgestemd”.

 “Een aanwinst voor iedere poëzie-collectie”. http://www.boekenopschool.nl 

Ik denk mezelf een tijger direct bestellen? Vraag ernaar bij je lokale boekwinkel of klik hier. 

 

CV_9789044830385.indd

Het is bedtijd. Kaatje gaat slapen.Mama doet het licht uit. Het is heel stil … Maar dan hoort Kaatje iets! Een zacht gebrom. Het komt vanonder het bed … Zal Kaatje gaan kijken?

Een grappig en herkenbaar prentenboek over het slapengaan (en over de monsters die daar soms bij komen kijken). Voor dappere slaapkopjes vanaf 4 jaar.

‘Monstermoe’, dat ik geschreven én getekend heb, verscheen in augustus bij Clavis en sloot aan bij het thema van de kinderboekenweek 2017 ‘Griezelen’. Klik hier voor een sneakpreview.

 

Uit de recensies:

“De tekeningen in het boek zijn van schitterende kwaliteit. Heel kinderlijk en ondanks dat het verhaal zich grotendeels in het donker afspeelt toch heel kleurrijk.”

“Monster Moe’ is een verrassend boek met een verrassend einde. Prima geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan en de angsten van je kind bespreekbaar te maken.”  https://lettersenspetters.wordpress.com/2017/09/27/kinderboekenweek-tip-monster-moe/

 

 

Mijn papa is een_Cvr.indd

Stampe-stampen door het bos We trompetten erop los Pas op, daar ligt een waterslang! Voor nat worden ben ik niet bang. En weet je wat ik ook al durf? Ik glij zomaar van zijn slurf. Ik hoop maar dat ik zachtjes land, mijn papa is een…..

Papa neemt zijn kinderen mee op avontuur. Wat thuis begint, eindigt in fantasievolle belevenissen. Waar ze naartoe gaan? Sla de bladzijde om en ga mee! Dit prentenboek op rijm in vrolijke kleuren krijgt iedereen aan het spelen en nodigt uit om eindeloos te kijken naar de fantasievolle illustraties.

 

 

Voorjaar 2017 verscheen mijn tiende – zelfgeschreven én getekende – prentenboek ‘Mijn papa is een…’ bij uitgeverij De vier windstreken. Ook dit is een bijzonder boek voor me, want het gaat over mijn gezin. Over de lol van het spelen met je kinderen, over broertjes & zusjes, hun magische wereld. Klik hier voor een sneakpreview.

 

Uit de recensies:

“Dit prentenboek is er in geslaagd om helemaal vanuit de beleving van een kind het verhaal te vertellen. Het zal het jonge kind zeker aanspreken. Ideaal om de kinderen kennis te laten maken het ritme van rijmen, zinnen af te laten maken en wie weet wel een nieuwe rijm zin toe te voegen aan het verhaal.” https://klasvanjuflinda.nl/recensies/prentenboeken/19557/review-papa-is/

“Heerlijk boek dat je met een brede glimlach dichtslaat”. http://www.leestafel.info/marieke-van-ditshuizen

Wil je het hele boek lezen? Vraag er naar bij je lokale boekwinkel of klik hier om direct te bestellen.

Hieronder een overzicht van door mij geïllustreerde prentenboeken sinds 2010. Ik maak niet alleen prentenboeken. Inmiddels heb ik ook een aantal (voor)leesboeken geïllustreerd en diverse educatieve uitgaven. Kijk hiervoor onder het kopje ‘illustraties/leesboeken en educatieve uitgaven’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s